Gå til indhold

Hvem ejer kloakken?

Du ejer en del af kloakrørene - og vi ejer resten af det rørsystem, der leder det beskidte spildevand fra dig til renseanlægget og tilbage til naturen, når det er rent igen.

Når du ejer en grund, ejer du også kloakledningen på grunden. Det betyder, at du har ansvaret for, at rørene på din grund fungerer og er tætte. Det betyder også, at det er dig, der skal betale for reparation eller rensning af kloakledningen på din grund.

Mellem din del af kloakken og forsyningens ledningsnet er der en skelbrønd. Den finder du som regel tæt på skel mellem dit hus og vejen. Sørg for, at dækslet på skelbrønden ikke er dækket til, for du kan brug for at åbne den, hvis din kloak er stoppet til. Skelbrønden tilhører også dig, så du skal betale for rensning og reparation, hvis der er noget i vejen med den. 

Kort over dine kloakledninger

Skanderborg Forsyning har ikke kort over kloakledningen på private grunde. Du kan kontakte Skanderborg Kommune, Byggesagsbehandling på tlf. 87 94 77 03, som muligvis har kort over kloakledningerne på din grund.  

Hvem ejer kloakken?

Skelbrønden ved dit hus kan ligge på din grund, i fortovet eller i vejen. Det har betydning for, hvem der ejer hvad på kloakledningen. Det har også betydning, om dit hus ligger lige i skel eller trukket tilbage fra skel og vej. 

Ejendom i skel:

Ejendom, der ligger trukket tilbage fra skel: