Gå til indhold

Nybygger: tilslutning til kloak

Inden du bygger nyt hus, skal du have styr på, hvordan dit spildevand skal behandles.

Hvis dit hus skal bygges på en byggemodnet udstykning, vil tilslutning til kloaksystemet som regel være en del af byggemodningen – og måske også inkluderet i den pris, du giver for grunden.

Hvis dit hus skal bygges på en grund, der ikke er byggemodnet, men som ligger tæt på en af vores kloakledninger, skal du tilslutte dit hus til den. Kontakt os for at få oplysninger om, hvor kloakledningen ligger.

Du eller en autoriseret kloakmester skal indsende en ansøgning om tilslutning til kloakledningen til os, som vi skal godkende, inden du kan sætte arbejdet i gang. 

Alt arbejde på dit spildevandssystem skal udføres af en autoriseret kloakmester, og det er dig som bygherre, der skal betale for det. Det gælder også tilslutning til ledningsnettet.

Hvis dit nye hus ikke ligger i nærheden af en kloakledning, kan du ansøge Skanderborg Kommune om at etablere bundfældningstank eller alternativt nedsivningsanlæg.

Læs mere om spildevandsrensning i det åbne land i Skanderborg Kommunes spildevandsplan.

Når du bygger nyt hus, skal du huske at indregne prisen for tilslutning til kloakken i dit byggebudget.  

Finansier tilslutningsbidraget med et energilån

Skanderborg Forsyningsvirksomhed har indgået en aftale med Nordea Finans, der giver dig som spildevandskunde mulighed for at finansiere tilslutningsbidraget i forbindelse med kloakering via et såkaldt energilån.

Lånet er med en rente på 6,20%, og det er muligt at låne op til 250.000 kr. For lån op til 40.000 kr. kræves ingen dokumentation. Lån over 40.000 kr. kræver en kopi af seneste tre lønsedler og seneste årsopgørelse.

Læs mere om lånet her eller kontakt Nordea Finans for yderligere information på 33 33 60 10.

Ansøgningen kan hentes her.

Skanderborg Forsyningsvirksomhed præsenterer udelukkende lånemuligheden til vores kunder som en service, og vi modtager således hverken provision eller modydelser fra Nordea på baggrund af denne henvisning.