Gå til indhold

Galten Nord

I perioden januar 2017 til april 2018 arbejder Skanderborg Forsyning på renovering af kloakken i det nordlige Galten. Det betyder periodevis afspærring af de berørte veje.

Skanderborg Forsyning er næsten ved at være færdig med et større kloakrenoverings- og klimatilpasningsprojekt, der omfatter et større område af Galten Nord.

Status lige nu

Arbejdet er ved vejs ende, og det der foregår lige nu efter påsken er mindre udskiftninger af kantsten og fliser for at sikre, at det hele er i orden, inden at kommunen kan godkende det udførte arbejde. Dette er en helt almindelig proces, som dog har været forsinket på grund af vinterens vejr. Entreprenøren er i gang derude, så inden længe er der sat fliser og kantsten.


Det sidste arbejde forventes at være færdigt inden Store bededag, fredag d. 27. april. Projektets forsinkelse skyldes udfordringer med vejret, som gjorde at entreprenøren ikke kunne sætte kantsten, lægge fliser og asfalt. Desuden afhang opstarten i Nørregade af, at Smedeskovvej, Elværksvej, Frichsvej og Toftevej igen blev åbnet for trafikken. På disse veje har der også været forsinkelser.


Generelt om projektet

Forsyningen har arbejdet sammen med Galten Vand og Galten Fjernvarme for at sikre muligheden for, at flere kan renovere ledninger, således der går lang tid, før der igen skal graves ledninger i vejen.
For at sikre området mod skader ved kraftig regn, vil vejene blive ændret for at kunne styre vandet sikkert ud af området. Derfor vil fortovene blive lagt om, så der kommer en højere kantsten, samtidig med at ødelagte fliser også bliver skiftet.

På Nørregade er det kun vejen og fortovet, der skal ændres for at sikre, at regnvand ved kraftig regn ikke vil strømme ind i haverne. De berørte boligejere bliver adviseret forud for arbejdet på de pågældende veje.


Er der spørgsmål til projektet er der mulighed for at kontakte entreprenøren på stedet eller projektlederen hos Skanderborg Forsyning.

 

For yderligere info kontakt:

  • Jakob Højer Andersen
    Ingeniør

    Tlf. 87 93 93 69

    Mail: jha@skanderborgforsyning.dk