Gå til indhold

Klimatilpasning i Galten, Midt

I forbindelse med klimatilpasning i Galten, Midt fungerer klimavej som regnvandsbassin. Asfalten er nemlig med til at håndtere regnvandet, da kloaksystemet alene ikke kan aftage al vandet.

Som et led i klimatilpasning i Galten på Porskjærvej har vi gjort brug af en utraditionel løsning til at løse fremtidige udfordringer forårsaget af ekstremregn.

Permeabel asfalt

Eftersom kloaksystemet ikke er dimensioneret til store regnmængder, fører det til oversvømmede gader, pladser og kældre. Derfor har vi brug for løsninger, der kan håndtere regnvandet. Derfor besluttede vi at gøre brug af klimavej med permeabel asfalt.

Her kan regnvandet trænge igennem, og dræneffekten er så stor, at en vej eller plads næsten altid vil være fri for vand – selv under skybrud, hvor der kan falde 15 mm nedbør på bare 30 minutter. Løsningen hedder PermaVej®. Under asfalten ligger specialudviklet stabilgrus, der kan optage og opbevare store mængder vand efter samme princip som en faskine.

Klimavej fungerer som regnvandsbassin

I NCC Industry har råstofdivisionen udviklet en klimavej med permeabel asfalt og specialudviklet stabilgrus, der kan opbevare store mængder vand som en faskine. 

 

Sådan lægges PermaVej: