Gå til indhold

Bjarne Langdahl Riis stopper som direktør i Skanderborg Forsyning

Skanderborg Forsynings direktør Bjarne Langdahl Riis forlader sin stilling til fordel for direktørstillingen i Syddjurs Spildevand.

Skanderborg Forsyning skal finde ny direktør senest til august, hvor den nuværende direktør, Bjarne Langdahl Riis, skifter direktørstolen på Døjsøvej i Skanderborg ud med en tilsvarende stilling hos Syddjurs Spildevand i Rønde. Det bringer ham tættere på sin bopæl på Norddjurs og i spidsen for realiseringen af en nylagt strategi for de kommende fire år.

Bjarne Langdahl Riis startede i Skanderborg Forsyning som projekt- og udviklingschef i begyndelsen af 2019 og efterfulgte i 2020 Jens Bastrup som direktør, først som konstitueret og siden som direktør fra 1. juli.

Gode resultater i udfordrende periode
Han har ledet forsyningen gennem en periode, der på den ene side har været kendetegnet ved et højt aktivitetsniveau og skærpet strategisk fokus på kerneopgaven, og på den anden side har været udfordrende med coronarestriktionerne og omstillingen efter fratrædelsen af den tidligere direktør.

Bestyrelsesformand Martin Frausing Poulsen er derfor ærgerlig over at have modtaget Bjarne Langdahl Riis’ opsigelse, men er samtidig glad for det spor, Skanderborg Forsyning er sat på under hans ledelse. 

”Jeg vil gerne takke Bjarne for godt samarbejde i bestyrelsen og en stærk indsats for Skanderborg Forsyning gennem en omskiftelig, men også utroligt produktiv tid, hvor forsyningen har udført mange projekter og holdt en sikker kurs på både kerneopgaver og udviklingsinitiativer. Bjarne har især været aktiv i udviklingen af et øget samarbejde mellem forsyningen og Skanderborg Kommune, som vil komme begge parter til stor gavn fremover. Jeg ønsker Bjarne held og lykke på den videre færd,” siger Martin Frausing Poulsen. 

Bestyrelsen skal nu sætte en proces i gang for at sikre ledelsen af Skanderborg Forsyning for fremtiden. Det bliver med samme fokus og samme kurs, som bestyrelsen, forsyningens ledelse og byråd og administration i Skanderborg Kommune i fællesskab lagde i 2020.

”Skanderborg Forsyning er helt central for Skanderborg Kommunes hverdag og vækst og skal også fremover have fokus på den sikre drift, langsigtet planlægning i samarbejde med omverdenen og på balanceret udvikling af fremtidens forsyning. Der står vi et rigtig godt sted og i bestyrelsen ser vi frem til at fortsætte udviklingen i samarbejde med Skanderborg Forsynings ledelse og mange dygtige medarbejdere,” siger Martin Frausing Poulsen.