Gå til indhold

Vandtopmøde: Der skal endnu mere gang i eksporten

Erhvervschefer og fagfolk til konference om vandteknologisk eksport på AquaGlobe.

Halvdelen af verdens befolkning mangler adgang til vand

Rent drikkevand er en mangelvare i store del af verden. FN's eksperter forudser, at om blot 10-12 år vil halvdelen af verdens befolkning mangle adgang til rent vand.

Her kan dansk industri noget helt specielt. Og ikke mindst i Østjylland ligger en række virksomheder, der er førende på verdensplan inden for vandteknologi - som Grundfos i Bjerringbro, AVK i Galten og Kamstrup i Stilling.

Derfor er der også store forventninger til eksporten af dansk vandteknologi. Men selv om eksporten er større end nogensinde - over 19 milliarder kroner i 2016 - er der forhåbninger om, at den kan blive endnu større. Det var også overskriften, da omkring 80 fagfolk og erhvervschefer fra hele landet i dag deltog i en konference i AquaGlobe i Skanderborg.

Forsyningerne bidrager til eksporten

AquaGlobe, der er etableret af det kommunale Skanderborg Forsyning A/S, er et videnscenter for vandteknologi - et sted, hvor ny teknologi afprøves og erfaringer udveksles mellem private og offentlige aktører. Så det er også et naturligt sted at vælge, når der skal nye ideer på bordet til at øge eksporten af vandteknologi, skabe flere jobs og bidrage til at løse den globale vandkrise.

Fra Skanderborg Kommune bød byrådsmedlem Anders Laugesen (V) velkommen til konferencen. 

Konferencen var arrangeret af AquaGlobe i samarbejde med blandt andre Miljøministeriet, DANVA, DI, Dansk Miljøteknologi, og Innovationsfonden.

Fakta om Danmarks eksport af vandteknologi

  • Danmark er nr. 1 i verden målt på antallet af vandteknologipatenter per indbygger.
  • Den samlede danske eksport af vandteknologi var i 2016 på ca. 19,1 mia. kr.
  • Danmark er nr. 2 i Europa, når man kigger på, hvor meget vandteknologien fylder af den samlede eksport. 

 

Kort om AquaGlobe

AquaGlobe – Water Solution Center – samler vandbranchens mest ambitiøse aktører for at levere løsninger, der giver adgang til rent vand og sanitet for alle. Sammen udvikler og tester vi ny, innovativ og bæredygtig vandteknologi direkte i Skanderborg Forsynings fungerende anlæg og måler den i realtid. Vi bidrager til at løfte dansk eksport, sikre jobs og løse den globale vandkrise.

Du kan læse mere om AquaGlobe her.

Læs den originale artikel på www.mja.dk her.