Gå til indhold

Vandforskningens svar på Det Sixtinske Kapel

Ved den officielle indvielse blev AquaGlobe sammenlignet med intet mindre end Det Sixtinske Kapel i Rom.

Vandforskningens svar på Det Sixtinske Kapel

Vandteknologicentret AquaGlobe, der hører og holder til hos Skanderborg Forsyning på Døjsøvej, har haft flere åbningsfester, men i fredags kom den store af slagsen - Grand Opening - og roserne blev hældt ud over stedet.

Mads Nipper, topchef i Grundfos, der er en af partnerne i AquaGlobe-projektet, havde superlativerne fremme.

"Her i udkanten af Skanderborg har man formået at lave et af de vigtigste steder i verden. Problematikken med at skaffe rent vand rundt om i verden er altafgørende for kloden, og AquaGlobe er en af årsagerne til, at vi i Danmark er verdensførende på området. Vi står ved i vandforskningens svar på Det Sixtinske Kapel," lød det fra Nipper.

Også Karsten Dybvad, adm. direktør i Dansk Industri, var ude med ' rose-riven'. "Der er simpelthen tale om vandteknologi i verdensklasse", sagde Karsten Dybvad og brugte historien om den lokale Sorte Sø, der blev til Svanesø, som et eksempel på, hvad AquaGlobe kan.

"Man stod med en sø, der på et tidspunkt var et ildelugtende vandhul. Det forandrede man til en smuk og ren sø", lød det.

En glad direktør

Jens Bastrup, administrerende direktør hos Skanderborg Forsyning, konstaterede, at han ganske enkelt var en glad direktør.

"Den officielle åbning af AquaGlobe er en stor dag, og det handler om meget mere om en bygning. Vi er i gang med at lave noget helt særligt til gavn for hele verden. Og det tæller også, at vi kommer til at skabe cirka 1000 nye jobs i løbet af de næste fem år", sagde Jens Bastrup.

Dagen bød også på indlæg om nytænkning, disruption om man vil, inden for vand-og miljøteknologi.

 

Læse den originale artikel her.

Tekst: Claus Sonne

Billeder: Kasper Hornbæk