Gå til indhold

Studerende inviteret til en Klima Innovations Camp i Ry

En Klima Innovations Camp med studerende gav en vitaminindsprøjtning med gode innovative vinkler til arbejdet med regnvand og byfornyelse i byen.

Skanderborg Forsyning har sammen med Det Nationale Netværk for Klimatilpasning (DNNK) og Coast to Coast Climate Change (C2C CC) arrangeret den årlige Klima Innovations Camp, som i år fandt sted i Ry.

Klima Innovations Camp inviterer idérige studerende fra alle landets videregående uddannelser til at give deres innovative bud på, hvordan vi udvikler robuste og bæredygtige byer, som kan modstå fremtidens klimaudfordringer og samtidig bidrage til byudvikling og grøn merværdi.

En rundtur i Ry midtby gav de studerende et indblik i byens historie og de oversvømmelsesudfordringer, som Ry står overfor, når det regner meget. De studerende fik også input fra lokale i byen og fra fagfolk inden for klimatilpasningsbranchen under hele forløbet.

Ikke bundet af planer og paragraffer

Ifølge projektleder Erland Stubkjær Christensen fra Skanderborg Forsyning, var campen et friskt pust af kreative idéer fra studerende, som ikke er bundet af planer og paragraffer.

”For mig som projektleder, er det altid en spændende udfordring at kombinere vandhåndtering og byfornyelse i klimaprojekter. Der er en forventning fra borgernes side om, at projekterne skal skabe merværdi og grønne åndehuller i byen, og Klima Innovation Camp er med til at inspirere den måde vi griber projekter an på. Det er befriende med så mange nye idéer, der ikke ser forhindringer, men muligheder.

En god mulighed for de studerende

Det er ikke kun arrangørerne af Klima Innovations Camp, som får en masse god viden og inspiration med hjem. Én af de deltagende studerende, Rikke Dyre Jespersen, fortæller:

”Som studerende oplever jeg, at Klima Innovations Campen er en mulighed for at være nysgerrig på klimatilpasning i helt andre rammer end jeg plejer. Det bedste har været at forsøge at sætte sig ind i et lokalområde, denne gang Ry, dets udfordringer, styrker og svagheder og derudfra udvikle løsninger, som ikke kun klimatilpasser, men også inddrager og tager hensyn til den lokale virkelighed. Vi har været ude i virkelige lokalsamfund med dets virkelige fortællinger og forsøgt ud fra de mange indtryk at udvikle virkelige, men også vilde og kreative bud på, hvordan deres udfordringer kan gribes an gennem et klimatilpasningsprojekt."

Klima Innovations Camp har været en årligt tilbagevendende begivenhed, som har været afholdt i Hillerød, Helsingør og nu også i Skanderborg Kommune med stor succes hver gang i forhold til det lærerige tværfaglige samarbejde og nytænkende og kreative regnvandsløsninger.

 

For yderligere information, kontakt