Gå til indhold

Det smukkeste spildevand

Hos Skanderborg Forsyning har de trænet bakterierne i rensningsanlægget op til at blive endnu mere effektive for at forhindre overløb og sikre mere kapacitet i forbindelse med Skanderborg Festivalen.

En gang om året valfarter folk til Smukfest under bøgetræerne i Skanderborg. Ikke langt derfra stiger mængden af spildevand på rensningsanlægget samtidigt til det tredobbelte. Det giver store udfordringer, som Skanderborg Forsyning løser med intelligent teknologi.

Det er de færreste rensningsanlæg, der kan håndtere en pludselig tredobling af belastningen ganske kort tid om året. Det handler om, at bakterierne ikke kan følge med og derfor ikke kan omsætte spildevandet hurtigt nok. Derfor performer anlægget ikke optimalt, og resultatet er, at spildevand ledes urenset ud i naturen. Det gælder ved festival, turistsæson og skybrud, men ikke i Skanderborg.

Det smukkeste spildevand

Fakta

I 2025 skal Danmark være verdensførende i at levere intelligente, bæredygtige og effektive vandløsninger. Vandvision 2025 skal fordoble eksporten af vandteknologi og skabe 4.000 nye arbejdspladser inden for branchen. Danmark skal øge innovationen og udbygge sin position som vækstcenter for smarte vandløsninger. Kilde: www.vandvision.dk

Læs den fulde artikel her.