Gå til indhold

Den intelligente brandhane

Det går rigtigt godt i AVK. For første gang passerer nettoomsætningen 5 mia. kr. og AVK-koncernen lukke 2017/18 regnskabet med de bedste resultater i koncernens historie. Og fremtiden for koncernen med hovedsæde i Galten står på intelligente løsninger, der kan bidrage til at løse verdens vand-udfordringer.

Intelligente løsninger til vandspild og energieffektivitet

Det globale behov for at skabe en bedre og mere effektiv vandforsyning er enormt, og der er i stigende grad fokus på at udvikle intelligente løsninger, som kan reducere både det store vandspild og energiforbruget til pumpning af vand.

”Gennem produktudvikling og tilkøb af selskaber tilpasser vi koncernen til markedsmulighederne, og her er Smart løsninger helt afgørende,” oplyser Niels Aage Kjær. For eksempel har AVK udviklet en intelligent brandhane sammen med Skanderborg Forsyning A/S i partnerskabet AquaGlobe. I dækslet på brandhanen er der monteret en bevægelsessensor, der sender en alarm til vandforsyningen, hvis nogen forsøger at tappe vand uden tilladelse.

Det har været et længere udviklingsarbejde, hvor senior dataspecialist fra forsyningen Carsten Jønck og udviklere fra AVK har kigget på mange muligheder. I AquaGlobe ser man frem til mange flere produktive udviklingsforløb, der munder ud i værdiskabende og intelligente vandteknologi-løsninger. Det er godt for eksporten og det giver klare gevinster i forsyningen.

”Den intelligente brandhane fortæller os, hvornår der tappes vand fra brandhanerne. Det er vigtig viden, når vi -Forsyningen - skal sikre, at vandkvaliteten er i top og der ikke er uvedkommende, som ulovligt tapper vand fra brandhanerne. Den kan også på flere måder være en vigtig hjælp til brandvæsenet, når det brænder på”, siger Direktør i Skanderborg Forsyning, Jens F. Bastrup.

55 nye arbejdspladser i Danmark

Det globale behov for at skabe en bedre og mere effektiv vandforsyning er enormt, og her står AVK stærkt med en række nye smarte løsninger, fremhæver koncernens øverste chef, Niels Aage Kjær. AVK koncernen består i dag af over 100 selskaber fordelt på flere end 30 lande, og koncernen har nu 3.935 medarbejdere mod godt 3.800 sidste år. Og tallet er steget med næsten 800 gennem de sidste fem år. 

”Vi er glade for, at koncernens danske virksomheder også bidrager til denne vækst. Gennem året er skabt 55 nye danske AVK-arbejdspladser, således at antallet i dag er 655 fordelt på så forskellige lokaliteter som Galten, Låsby, Horsens, Sæby, Ribe, Vejle og Middelfart” oplyser Lars Kudsk.

Senior dataspecialist Carsten Jønck viser kollega Erland Stubkjær Christensen forsyningens prototype af den intelligente brandhane udviklet i tæt samarbejde med AVK.

Yderligere oplysninger:

  • Lars Kudsk, Finansdirektør i AVK, tlf: 2362 2182
  • Niels Aage Kjær, Administrerende direktør i AVK, tlf: 8694 3888
  • Jens F. Bastrup, administrerende direktør i Skanderborg Forsyning, tlf. 2938 2844
  • Carsten Jønck, senior dataspecialist i Skanderborg Forsyning, tlf. 2080 9995