Gå til indhold

Borgermøde om Skanderborg Midtbys hemmelige oaser

Områderne langs Skanderupbækken skal klimasikres. Skanderborg Kommune og Skanderborg Forsyning vil slå to fluer med ét smæk og skabe nye rekreative byrum i hjertet af Skanderborg.

Vi har brug for dine ideer

Alle ideer er velkomne til borgermøde den 6. december. Kraftige og hyppigere skybrud forårsager oversvømmelser ved områderne nær Skanderupbækken, hvilket er til stor gene for borgerne. Derfor skal områderne klimasikres, så risikoen for oversvømmelser bliver mindre i fremtiden.
Skanderborg Kommune og Skanderborg Forsyning ønsker at skabe en klimaløsning, som også udnytter regnvandets værdi. 

Konkret er der fokus på et område bag Realskolen, og ikke mindst et område nær Kirkevej, Anesmindevej og Vroldvej. Områderne er "glemte oaser" med klatretræer, sø og stor biodiversitet. Målet er, at åbne det op, så mange flere kan bruge området til at finde natur, leg og fordybelse lige midt i byen. 

Hvad skal der være i de rekreative områder?

For at skabe det bedst mulige resultat inviterer Skanderborg Kommune borgere, foreninger etc. til at bidrage med ideer og input til projektet. Alle er velkomne til åbent borgermøde torsdag den 6. december på Skanderborg Fælled fra kl. 17.00 – 20.00.

Mødet handler om klimaudfordringerne og de praktiske forhold i de forskellige områder – og ikke mindst om hvilke ønsker der er til de rekreative byrum. Hvem er brugergrupperne og hvilke behov har nuværende og potentielle brugere? 

Tilmelding til borgermødet den 6. december skal ske senest den 4. december på www.skanderborg.nemtilmeld.dk

Vi giver kaffe, te og en bid mad.

Arbejdet med at klimasikre Skanderupbækken og skabe rekreative byrum i området kommer til at strække sig over de kommende år.

Følg projektet her på hjemmesiden, på Facebook og via vores Story Map: