Gå til indhold

Valg til bestyrelsen

I perioden fra den 13. - 27. oktober 2017 afholdte Skanderborg Forsyning bestyrelsesvalg. Her fik forbrugerne i Skanderborg Kommune mulighed for at vælge to nye bestyrelsesmedlemmer til det lokale vandselskab. Afstemningen er nu slut og forbrugerne har valgt deres favoritkandidater.

Resultatet af Forbrugervalget 2017

Herunder ses de fire kandidater med flest stemmer – dvs. de to forbrugervalgte samt 1. og 2. suppleant:

Benny Nielsen - 185 stemmer (41,1%)

Palle Langkjær - 104 stemmer (23,1%)

Sanne Ravn - 47 stemmer (10,4%)

Hans Bjørn - 20 stemmer (4,4%)

Dermed er Benny Nielsen blevet valgt direkte ind i bestyrelsen, mens Palle Langkjær afventer godkendelse af Generalforsamlingen jf. valgregulativet.

Om selve betydningen for at blive valgt ind i bestyrelsen tilføjer han.

- Jeg er rigtig glad for den opbakning jeg har fået, og den tillid jeg dermed er blevet vist. Jeg tager det som et udtryk for, at de ting jeg vil arbejde for, også er det der optager forbrugerne. 

En rolle der forpligter

Bennys indtræden i den nye bestyrelse sker på et rigtig godt tidspunkt og i kølvandet af, at den nuværende bestyrelse netop er blevet kåret som "Årets Offentlige Bestyrelse". Dette enorme skulderklap er naturligvis noget som forpligter, men også noget, der giver blod på tanden til at arbejde videre med, hvilket Benny glæder sig meget til. 

- Den store anerkendelse, med tilhørende begrundelse, som den nuværende bestyrelse har fået med "Årets Offentlige Bestyrelse" viser, at der skabt et fantastisk fundament for det videre arbejde. Det forpligter, men det vil jeg se frem til. 

Om Benny

Benny Nielsen bor i Ry, er gift og far til tre. Han har mere end 25 års erfaring inden for vand- og miljø i det private erhvervsliv som bl.a. rådgiver, projektleder og afdelingschef i COWI A/S (10 år). Siden 2011 har Benny fungeret som afdelingsleder i Herning Vand med ansvar for planlægning og projekter. Han er uddannet ingeniør med en solid lederuddannelse og med masser af bestyrelseserfaring i rygsækken.

Ser frem til samarbejdet

Skanderborg Forsyning er meget stolte af og beæret over, at så mange velkvalificerede og kompetente kandidater har ønsket at blive en del af vores bestyrelse. Vi glæder os meget til at byde Benny Nielsen velkommen ombord i den nye bestyrelse, som tiltræder den 1. januar 2018.  

De 11 kandidater og deres valgfilm:

Bo Zacher Nielsen:


Palle Langkjær:


Steffen Fragtrup:


Stig Knudsen:


Bjarne Hjorth Petersen:


Eva Lund:


Hans Bjørn:


Sanne Ravn:


Benny Nielsen:


Simon Bo Kristensen:


Merethe Stjerne Thomsen:

 

Om valget

Bestyrelsesvalget sker som følge af en bekendtgørelse om forbrugerindflydelse i vandselskaber, der medfører, at virksomhedens kunder fremadrettet skal vælge to bestyrelsesmedlemmer til selskabets bestyrelse - hvoraf den ene bliver valgt direkte ind og den anden skal godkendes af generalforsamlingen efter valget. 

Enhver kunde har én stemme. Der kan dog kun afgives én stemme pr. boligenhed. Se valgregulativet til højre her på siden for yderligere information om valgret.

Se vores kampagnevideo for kandidater til bestyrelsen her:

Med bestyrelsesvalget til oktober åbner muligheden for, at forbrugervalgte kandidater kan træde ind i bestyrelsen og bidrage til at videreudvikle og fremtidssikre virksomheden – lokalt, nationalt og globalt. For at sikre virksomhedens positive udvikling skal de nye bestyrelsesmedlemmer kunne bidrage til innovation, økonomisk indsigt og erfaringsmæssig ballast. Med disse kompetencer i bagagen giver en bestyrelsespost i Skanderborg Forsyningsvirksomhed mulighed for at skabe resultater af stor samfundsmæssig relevans.

Bestyrelsen sidder i fire år af gangen, og den nye bestyrelse tiltræder 1. januar 2018. Der afholdes i den nuværende bestyrelse 5-6 møder årligt. Ved opstilling som kandidat accepterer du, at du kommer på valg og præsenterer dig selv og dine kvalifikationer samt dine intentioner med bestyrelsesarbejdet. Posten er lønnet.