Gå til indhold

Låsby Søpark

En gammel erhvervsgrund midt i Låsby bliver omdannet til et rekreativt område, hvor regnvandet er samlingspunkt for borgere og aktiviteter.

Regnvandsbassinerne i det nye parkområde vil blive udformet som små naturligt udseende søer med et permanent vandspejl og er designet til at kunne håndtere op til såkaldt 100 års hændelser. Omkring bassinerne kommer en 700 meter lang sti, der binder syv aktivitetsområder sammen. Aktivitetsområderne er designet, så de er særligt målrettet udøvere af motionsformen crossfit.

Omdrejningspunktet bliver moderne/skulpturelle crossfit-elementer og træningselementer i tilknytning til Låsby Hallen. Desuden kommer der en ny legeplads, et skateområde, en beachvolleybane, et bytorv med opholdstrapper og en markant bro over søen. Parken inviterer også til ophold og mere afslappet motion – eksempelvis udendørs yoga.

Hele projektet har været drevet af et stærkt engagement fra borgerne i Låsby, som har været helt afgørende for udformningen af det resultat, der kommer til at stå klar i 2016. 

Anlægssum: 14 mio. kr.
Finansieret af: Skanderborg Kommune, Skanderborg Forsyningsvirksomhed, Lokale og Anlægsfonden, Realdania, Friluftsrådet, Vanførefonden.

KONTAKT

  • Torsten Schriver Niewald
    Konstruktør

    Tlf. 87 93 93 60

    Mail: tsn@skanderborgforsyning.dk